Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....

Θρακη 2008,Νομος Εβρου(πλρφ:Εβρος σημαινει κακος οιωνος.Μου το ειχε πει ενας γερο-δασκαλος οταν υπηρετουσα την στρατιωτικη μου θητεια σε χωριο του Εβρου),Μεγαλο Δερειο(ειναι ενα απο τα γνωστα Πομακοχωρια):ΔΑΣΚΑΛΑ ΞΥΛΟΚΟΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! Την έλεγαν Χαρά, μα χαρά σκορπούσε και στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου που παιδαγωγούσε με θέρμη, γεμίζοντάς τα με γνώση και αγάπη συνάμα. Η Χαρά Νικοπούλου με ενθουσιασμό υποδέχτηκε την αναγγελία της μετάθεσής της σε μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Θράκης την σχολική χρονιά 2004 - 2005. Διέθετε τα μέσα και τις γνωριμίες για να επιτύχει ευνοϊκή μετάθεση στην πόλη της τη Θεσσαλονίκη, όμως συνειδητά δεν το επεδίωξε. Όταν μετέβη στο μειονοτικό χωριό Μέγα Δέρειο του Έβρου προκειμένου να διδάξει ως δασκάλα τα μουσουλμανόπουλα του δημοτικού σχολείου του χωριού την έθελξε η πανώρια θρακική φύση και γι’ αυτό αποφάσισε μαζί με το σύζυγό της να εγκατασταθούν μόνιμα εκεί στην εσχατιά της Ελλάδας. Έκαναν όνειρα για το μέλλον για το χωριό για το σχολείο, για τα παιδιά, για την οικογένειά τους. Με το που πάτησαν το πόδι τους στο Μέγα Δέρειο πλημμύρισαν με αγάπη όχι μόνο τους λιγοστούς χριστιανούς μα και όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες τους (Σουνίτες και Αλεβήδες). Για πρώτη φορά στην ιστορία του δημοτικού σχολείου και του χωριού έδειξε μια δασκάλα, τόσο πηγαίο και ανιδιοτελές, ενδιαφέρον για τα παιδιά, τους μικρούς μαθητές της.
Εκτός των καθημερινών μαθημάτων του σχολείου, η Χαρά παρέδιδε δωρεάν μαθήματα τα απογεύματα σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσχέρεια στην ελληνική γλώσσα. Τα βοήθησε να νιώσουν ότι μπορούν να σπουδάσουν, να προκόψουν, να γίνουν ενεργά μέλη της ελληνικής κοινωνίας καλοί και αγαθοί «πολίτες της μάνας Ελλάδας που νοιάζεται για όλα τα τρυφερά βλαστάρια της. ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι μαθητές της κυριολεκτικά την λάτρευαν. Οργανώνοντάς τους σε χορωδία και μαθαίνοντας τους πολλά ωραία τραγούδια τους οδήγησε σε βράβευση από την Ελληνική Πολιτεία με έπαθλο ένα δωρεάν ταξίδι στη Θεσσαλονίκη όπου η Χαρά με τους μαθητές της έδωσαν μουσική παράσταση και διέμειναν σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Για τα περισσότερα παιδιά ήταν το πρώτο ταξίδι έξω από το χωριό τους. Πολλά αντίκριζαν για πρώτη φορά στη ζωή τους τη θάλασσα. Συγκινήθηκαν όλοι τους.
Η Χαρά έδωσε πολλή αγάπη κι έτσι κέρδισε την εκτίμηση, την αποδοχή και το σεβασμό όλου του χωριού. Δυστυχώς αυτό δεν άρεσε σε κάποιους. Συγκεκριμένα, άτομα του χωριού όπως ο ψευτοϊμάμης και ο μουσουλμάνος διευθυντής του μειονοτικού σχολείου εξυπηρετούσαν τους σκοπούς του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής φανατίζοντας το χωριό κάτω από τη σημαία του τουρκικού σοβινισμού που προέτασσε μίσος για όλους τους «γκιαούρηδες», δυσαρεστήθηκαν από τις δραστηριότητες της Χαράς που αντί για μίσος φύτευε την αγάπη και την ομόνοια στις καρδιές των μαθητών της και των γονιών τους.
Έτσι καραδοκούσαν για την αφορμή που θα δημιουργούσε ένταση και θα ανάγκαζε τη Χαρά να φύγει από το σχολείο. Η αφορμή δεν άργησε να έλθει. Κάποια φθινοπωρινή μέρα του 2007, μέλη της σχολικής εφορείας ζήτησαν από τη Χαρά να τους δώσει για 2 μέρες τη σφραγίδα του σχολείου προκειμένου να την «δανείσουν» στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ώστε να σφραγίσει κάποιους λαχνούς που προορίζονταν για το ταμείο του σχολείου. Η Χαρά φυσικά αρνήθηκε, τους εξήγησε ότι είναι παράνομο αυτό που ζητούν και τους πρότεινε να φέρουν τους λαχνούς του Τουρκικού Προξενείου στο σχολείο για να τους σφραγίσει η ίδια. Εκείνοι αρνήθηκαν και απόσπασαν τελικά τη σφραγίδα του σχολείου από το μουσουλμάνο διευθυντή παραδίδοντάς την στο Τουρκικό Προξενείο και επιστρέφοντάς την στο σχολείο μετά από 2 μέρες. Όταν το πληροφορήθηκε η Χαρά επισήμανε στο διευθυντή το παράνομο της ενέργειάς του και του έκανε αναφορά στην προϊσταμένη αρχή της.
Αυτό στάθηκε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των εξτρεμιστών. Ο μουσουλμάνος διευθυντής κάνοντας μπροστά της άσεμνες χειρονομίες, απείλησε τη Χαρά ότι «αυτό που έκανε θα το πληρώσει», ότι «εδώ είναι Τουρκία» και ότι «δεν πρέπει να τα βάζει μαζί τους διότι είναι κυνηγοί και έχουν όπλα…». Η Χαρά έμεινε άναυδη. Το επόμενο διάστημα όλοι στο χωριό γύρισαν την πλάτη στη Χαρά. Δεν της μιλούσαν και της έδειχναν ότι είναι ανεπιθύμητη αυτή που τους ευεργέτησε με τόση αγάπη. Οι γονείς άρχισαν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και ξεκίνησε συλλογή υπογραφών στο χωριό με αίτημα την αποπομπή της Χαράς! Επενέβη η προϊσταμένη αρχή. Αντί όμως να δικαιώσει τη Χαρά, επέδειξε ραγιαδισμό απέναντι στους παράνομους ταραχοποιούς συνιστώντας στη Χαρά να ζητήσει, συγνώμη(!) και να αυτοσυγκρατηθεί! Ως συμβιβαστική λύση η Χαρά θα απομακρυνόταν από το χωριό και το σχολείο με τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Μέσα στο «κυρίαρχο» ελληνικό κράτος, ο τουρκικός εθνικισμός και μισαλλοδοξία νίκησαν για άλλη μια φορά. Η «γκιαούρισσα», δασκάλα θα έφευγε.
Τα παιδιά θα αφήνονταν έρμαια στο σκοτάδι του μίσους του φανατισμού και της προπαγάνδας των πρακτόρων της Άγκυρας. Τι απέμεινε; Ένα δάκρυ στα μάτια των μαθητών που θα έχαναν την αγαπημένη δασκάλα τους με τα χρυσά μαλλιά και οι ζωγραφιές των τετραδίων τους με τις αφιερώσεις που έγραφαν προς την Χαρά για το «πόσο πολύ την αγαπούν»!…
Ομως η ιστορια της δασκαλας δεν τελειωσε εκει,αφου κατοικος του χωριου την ξυλοκοπησε!Στην φωτογραφια η ατυχη δασκαλα Χαρα Νικοπουλου: Δημοσιεύθηκε στο freedaynewspaper 8 Φεβρουάριου 2008

Τελικά, η υπόθεση της υποδιευθύντριας του μειονοτικού σχολείου στο Μεγάλο Δέρειο Χαράς Νικοπούλου δεν έχει κλείσει, αλλά δε φαίνεται και να συγκινεί κανέναν.
Χθες στις 3 τα ξημερώματα ένας κάτοικος τη χτύπησε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τοποθετήσει νάρθηκα στο χέρι.
Να σημειωθεί ότι η κ. Νικοπούλου παρά την άσχημη εμπειρία βρήκε το κουράγιο και μήνυσε το δράστη.
Χθες δικαζόταν το αυτόφωρο, ωστόσο, αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, επειδή ο δικηγόρος του δράστη δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι πληροφορίες, που θέλουν το δήμαρχο Ορφέα Βαγγέλη Πούλιο να ζητά από την κ. Νικολοπούλου να αποσύρει τη μήνυση, με το επιχείρημα ότι υπάρχει πιθανότητα να απαντήσει κι ο δράστης με μήνυση, με αποτέλεσμα να μπει και η ίδια φυλακή, ενώ το πρωί παραστάθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του ανθρώπου που της επιτέθηκε.
Η κ. Νικολοπούλου αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες την επίθεση των γνωστών κύκλων, που επιθυμούν να φύγει από το χωριό. Μάλιστα τον προηγούμενο Νοέμβριο έγινε σύσκεψη στο σχολείο του Μεγάλου Δερείου στην οποία συμμετείχαν ο διευθυντής και η υποδιευθύντρια, ο προϊστάμενος του γραφείου μειονοτικής εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Τζιώτζιος, ο συντονιστής του γραφείου Σάββας Μαραγκός και γονείς των μαθητών.
Ακολούθησε άλλη μία χωρίς την παρουσία γονέων. Ο προϊστάμενος του γραφείου μειονοτικής εκπαίδευσης προτίμησε, επικαλούμενος λόγους δεοντολογίας, να μην την ανακοινώσει επισήμως τα αποτελέσματα αυτής των συσκέψεων, ωστόσο, ανεπισήμως… είχε χαρακτηρίσει άκρως ικανοποιητική την απόδοση της δασκάλας πράγμα που σημαίνει ότι της παρέχει απόλυτη στήριξη και δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο απομάκρυνσής της από το σχολείο. Την απόφαση αυτή επιβεβαίωσε, πάλι ανεπισήμως και ο διευθυντής του μειονοτικού σχολείου του Μεγάλου Δερείου, ο οποίος μάλιστα είχε συνταχθεί με τους γονείς που ήθελαν να διώξουν όχι μόνο από το σχολείο, αλλά και από το Δέρρειο την κ. Νικολοπούλου.
Ποιο είναι το «έγκλημα» της κ. Χαράς Νικολοπούλου, κόρης του προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία δεν έψαξε να βρει μια «καλή θέση», όπως θα μπορούσε, αλλά προτίμησε να πάει, μαζί με το σύζυγό της στο Μεγάλο Δέρειο -και όχι, έστω στο Μικρό Δέρειο, που ζουν και χριστιανοί- για να διδάξει γράμματα στα παιδιά; Ότι έκανε μαθήματα ελληνικών στους μαθητές.
Χθες τα ξημερώματα η κ. Νικολοπούλου, ήταν μόνη στο σπίτι, ο σύζυγός της έλειπε εκτός περιοχής. Έζησε τη βια και το νόμο του… Ισλάμ, μέσα στην Ελλάδα.

Πληροφορήθηκα ότι χθες (8/2) η Δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που διδάσκει στο μειονοτικό χωριό Μέγα Δέρειο της Θράκης δέχθηκε άναντρη επίθεση μέσα στον χώρο του σχολείου, με συνέπεια τον τραυματισμό της. Δράστης είναι ένας μουσουλμάνος κάτοικος του χωριού, γονέας μαθητού της Δασκάλας. Η Χαρά Νικοπούλου τους τελευταίους μήνες δέχεται πιέσεις και απειλές από τοπικούς μειονοτικούς παράγοντες, επειδή προφανώς το παιδαγωγικό έργο της δεν είναι αρεστό στους εγκάθετους του Προξενείου. Ο δράστης θα δικαστεί την Δευτέρα στο Αυτόφωρο.
Και η δικη εγινε οντως εκεινη την Δευτερα.Το αποτελεσμα της δικης?Ιδου: 10 μήνες για σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή της δασκάλας του Δερείου

12.02.2008
ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
10 μήνες για σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή της δασκάλας του Δερείου

Εκδικάστηκε χθες στο μονομελές πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης η υπόθεση προσβολής και πρόκλησης κακώσεων σε βάρος της χριστιανής δασκάλας του Δερείου, από μουσουλμάνο της περιοχής χωρίς αιτία κι αφορμή σαν συνέχεια των προκλητικών και ανθελληνικών επεισοδίων που ξεκίνησαν προ καιρού έχοντας στο στόχαστρο την Ελληνίδα δασκάλα που υπηρετεί με αφοσίωση στο έργο της, της προκάλεσε κακώσεις και την έστειλε στο νοσοκομείο.

10 μήνες για σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή της δασκάλας του Δερείου

Η δασκάλα αντέδρασε όπως όφειλε, υποβάλλοντας μήνυση, ενώ δημοσιοποίησε το κλίμα απειλών και τρομοκρατίας που βιώνει η ίδια και ο σύζυγός της.
Φρονίμως ποιών και αφού αρκετά εξετέθη με τις περίεργες δηλώσεις του, ο δήμαρχος Ορφέα κ. Πιλιλιός, δεν εμφανίστηκε στην χθεσινή δίκη του μουσουλμάνου δημότη του που ήταν ο πρωταγωνιστής προκλητικού επεισοδίου για το οποίο γράψαμε στον «Χρόνο» στο φύλλο του Σαββάτου σε βάρος της χριστιανής δασκάλας του Δερείου. Μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης ήταν η σύζυγος του δράστη, η οποία αρνήθηκε ότι ο άνδρας της προκάλεσε το επεισόδιο, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ήταν παρούσα και ότι από την θρησκεία τους απαγορεύεται να χτυπάς άνθρωπο.
Τα στοιχεία ήταν καταπέλτης, αλλά και η ήρεμη εξιστόρηση των γεγονότων από την παθούσα που πληρώνει το τίμημα να υπηρετήσει τον όρκο της σαν εκπαιδευτικός σε ένα μειονοτικό σχολείο της ελληνικής περιφέρειας -κάνοντας πράξη την ιδέα της αποκέντρωσης- και προσφέροντας με όλες τις δυνάμεις στα παιδιά του ακριτικού σχολείου. Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης και αδελφός της παθούσας, Ευτύχιος Νικόπουλος.
Ο δράστης Οσμάν Τασάϊκα ήταν ψύχραιμος έως αδιάφορος για το περιστατικό, δεν ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, αφού την αρνήθηκε καθ’ ολοκληρία, ότι δηλαδή δεν προκάλεσε κακώσεις και οίδημα στην εκπαιδευτικό Χαρά Νικοπούλου και εισέπραξε την ποινή των 10 μηνών εξαγοράσιμη άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος. Η δίκη θα επαναληφθεί στο τριμελές πλημμελειοδικείο.
ΠΗΓΕΣ:blog.antibaro.gr,ipatrida.wordpress.com,Τοπικη μηνιαια εφημεριδα Η ΑΝΑΤΟΛΗ,Τοπικη καθημερινη εφημεριδα Ο ΧΡΟΝΟΣ(www.xronos.gr)
Kαι διερωτομεθα:Για ποια δικαιοσυνη μιλαμε οταν ο χ Οσμαν Τασαικα ασκει μια εφεση και αφηνεται ελευθερος?Γιατι λοιπον να μην το ξαναξανει?Γιατι να μην ξαναχτυπησει την δασκαλα και την καθε αλλη-στη θεση της-δασκαλα,απο την στιγμη που ξερει οτι ασκωντας απλα μια εφεση θα αφεθει ελευθερος!Για ποιο κρατος μιλαμε,το οποιο αντι να τιμωρει τον Διευθηντη ο οποιος ειπε στην δασκαλα ότι «αυτό που έκανε θα το πληρώσει», ότι «εδώ είναι Τουρκία» και ότι «δεν πρέπει να τα βάζει μαζί τους διότι είναι κυνηγοί και έχουν όπλα…»,δηλαδη κοινως την απειλησε(!),ζηταει απο την ιδια την δασκαλα να ζητησει συγνωμη!!!Αν αυτο ειναι Ελληνικη δικαιοσυνη και Ελληνικο κρατος Προνοιας,τοτε εγω ντρεπομαι που ειμαι Ελληνας.......

9 σχόλια:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Εγώ ντρέπομαι που είμαι Έλληνας καθημερινά...Δεν περίμενα αυτό...

kwstask είπε...

Ουτε κι εγω,απλα αυτο ηταν η σταγονα που ξεχυλισε το ποτηρι....

BUTTERFLY είπε...

ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ! ΤΙ ΝΑ ΠΩ...Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ...ΑΙΣΧΟΣ!

BUTTERFLY είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
kwstask είπε...

Συμφωνω butterfly.Aισχος....Πεταλουδα εχεις ποσταρει το σχολιο σου δυο φορες,για αυτο θα σβυσω την μια.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Γιατί να δείξουν ευγνωμοσύνη οι Τούρκοι;Αυτοί την Θράκη την θεωρούν δικό τους τόπο..

kwstask είπε...

Δεν εχεις αδικο φιλε Νικο.Καθολου αδικο....Αλλα κακως την θεωρουν δικο τους τοπο γιατι θα τους παρει και θα τους σηκωσει ο...Αντε μην πω!

BUTTERFLY είπε...

Ευγνωμοσυνη για την αγαπη και την προσφορα, ασχετα με την εθνικοτητα η τα πιστευω!
Οσο για τη Θρακη, αλλη μια ανοιχτη πληγη που κανεις δεν την κλεινει!

ΑΠΟΨΗ είπε...

Οτι και να πεις για την ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ την καταπληκτικη δασκαλα λιγο ειναι.Ενα μεγαλο ΕΥΓΕ ο θεος να την εχει καλα.Οσο για το κρατος να σκυψει στο προβλημα που υπαρχει στην Θρακη που εξελισσετε σε καρκινωμα πριν να ειναι πολυ αργα.Επιτελους αυτο που βλεπει και ο τελευταιος απλος ελληνας δεν το βλεπουν αι πολιτικοι;